Световноизвестният швейцарски психиатър Карл Юнг*  счита, че има четири архетипа

...
Световноизвестният швейцарски психиатър Карл Юнг*  счита, че има четири архетипа
Коментари Харесай

4-те етапа на живота според известния психиатър Карл Юнг

 юнг

Световноизвестният швейцарски психиатър Карл Юнг*  смята, че има четири архетипа или стадии, през които всеки минава през живота си. А вие  на какъв стадий сте?

Етап на спортиста

През този интервал непрестанно се грижите за това по какъв начин изглеждате вие ​​и вашето тяло. Най-вероятно прекарвате доста часове пред огледалото, с цел да се грижите за външния си тип. Най-важното за вас на този стадий е по какъв начин изглеждате.

Етап на воина

Когато сте на този стадий, вашата съществена задача е да се вдигнете и да успехите. Искате да сте най-хубавият, вършиме всичко допустимо за  да постигнете най-хубави резултати. На този стадий просто мислите по какъв начин да постигнете освен това от всеки различен.

Харесва ви да се сравнявате с другите хора и да се чувствате по-добре, в сравнение с те. Тъй като сте съумели в доста връзки, вие евентуално ще станете смел войник.

Етап  на одобряване

В този интервал стартирате да разбирате, че вашите достижения не са задоволителни и това ви прави нещастни. Защото сте почнали да си мислите, че не сте съвършени; стартирате да търсите различни способи   с цел да измененията света и по този начин да бъдете потребни.

Освен това, всичко, което имате, власт и пари, няма да има същата стойност както преди. Чувствате, че към този момент не сте свързани с тези неща, тъй като в този момент имате освен това в живота.

Въпреки това, вие  към момента приемате тези неща и ще бъдете признателни. Но  вие към този момент сте подготвени да ги споделите с другите. Спирате да бъдете лакомец и стартирате да помагате на другите хора. След като сте научили, че един човек дава, а  различен получава, преставате да бъдете лакомец. Така  вие се пробвате да извършите живота си по-добър, като помагате на другите.

Етап на духа

Това е последният стадий от живота ви. На този стадий осъзнавате, че нито един от горните стадии не дефинира кой сте вие като човек. Сега разбирате, че сте освен това от външния тип на вашето тяло, другари, нация, движимости и така нататък

Накрая вие разбирате, че сте прелестни и че имате духовно начало. Също по този начин ще разберете, че този свят не е вашият дом и вие не сте този, за който се считате. В този миг можете да видите себе си от другата страна. Сега стартирате да разбирате кои сте и да видите всичко в същински цветове.

източник: http://positivemed.com/2017/11/27/archetype/

*Карл Густав Юнг  е швейцарски психолог и психиатър от немски генезис, възпитаник на Зигмунд Фройд.

Създава направление в логиката на психиката, наречено „ аналитична логика на психиката “. Юнг изследва и написа за митология, вяра, антропология, приказки, алхимия, сънища и други Личността на Юнг е една от най-големите загадки на 20-ти век и буди огромни несъгласия.

Провъзгласяван от доста като един от най-големите и дълбоки мислители освен на времето си, той е мразен от други, отхвърлящи писанията му като наукоподобен мистицизъм и чиста фикция. Последното се дължи най-много на работата на Юнг с алхимични текстове и интереса му към Ведическите обичаи на Изтока, астрологията и религиите.

Дори и най-големите съперници на швейцареца обаче не могат да отхвърлят с лека ръка големите му енциклопедични знания и ползи в региона на митовете, сънищата, философията, логиката на психиката, антропологията и изкуството, а също и ранния му принос в психиатрията.

 Юнг е една от най-влиятелните фигури в дълбинната и трансперсоналната логика на психиката, също по този начин се радва на голям интерес от страна на разнообразни контракултурни придвижвания, които ценят високо концепциите му за груповото неумишлено, архетиповете, сянката, индивидуацията и други

Астрологична прогноза: Не единствено тези 3 зодиакални знаци ги чака финансов триумф през 2018 година

   лъв

В навечерието на Нова година всеки мечтае,  желае и, несъмнено,  чака огромни промени в живота си, изключително финансови. Ето кои са  3-те  зодиакални знаци, които ги чакат големи финансови…

Цялата публикация

Тайните на астролозите: Най-важните години в живота на всеки Знак на Зодиака

 

Кога се случват най-важните промени в живота на знаците на зодиака? На каква възраст? И по какъв начин те ги възприемат? Според астролозите,  за другите знаци на зодиака има години, в които…

Цялата публикация

Знаете ли, че Днес е най-прекрасният ден в живота ви!?

 

В живота ни доста неща се случват ненадейно, а доста инцидентно. Само си представете, в случай че при раждането си ние получаваме един специален  плик. Този плик би трябвало да бъде отворен, когато…

Цялата публикация

Ние се раждаме 7 пъти в живота си. Разберете на кой стадий сте в този момент

 

7-те живота следват един след различен. Разберете на кой стадий на раждане сте в този момент. # 1 Бебе Смята се, че това е първото ви раждане. За пръв път душата ви…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР